Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след смяна на двигател

Здр.Колеги,искам да попитам тъй като на моята алфа от подписа и смених двигателя с 1.4(на далавера беше) и сега пали оа4е като тръгна и дам малко повече газ запо4ва да забива муцуната, да се дави и да гърми от аспуха!!!Върнах се при майстора и той стигна до извода че е Възможно проблема да е от бензиновата помпа. да е с по-голям дебит и този мотор да неможе да го поеме!Вие как смятате???
    Last edited by Exclusive; d.m.y г., 17:17.
    Alfa 145 2.0 16V TS

Като загрее оправя ли се?
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

Не,тя гасне веднага след това и даже не иска да запали след това
      Alfa 145 2.0 16V TS

Comment

Предполагам е датчик на коляновия вал, но най-добре дай 30лв за диагностика в някой добър сервиз!
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

е какво общо може да има датчика на коляновия вал с давенето на мотора?А и аз немога да я запаля за да отида на диагностика?!
          Alfa 145 2.0 16V TS

Comment

според мен не е от помпата защото регулатора на налягането казва "колко" бензин "кога" да влезе ,дюзите просто пускат бензина ,помпата си прави по голямо налягане и по голям дебит от необходимото за това си има маркуч които се връща в резервоара

П.П. аааааааа коя година е , че ако е след 99 май няма
            146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
            145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

нещо не ти е вързал тоците както трябва колега. а това с помпата е голяма смешка.
              точка

Comment

ами на стария мотор си имам 2 маркуча оба4е като сменихме мотора,майстора е запушил единия(този който връща)след това сложихме едно тройниче и другия маркуч оба4е стана по зле(въобще не палеше)!Единствения на4ин да я запалим беше да запушим отвора на въздушния филтър и да махнем марку4а за връщането на горивото!Обаче пак продължава да се дави като дам малко повече газ

---------- Post added at 18:02 ---------- Previous post was at 18:02 ----------

а мотора е след 96г с пластмасовия капак обаче незнам коя точно година е

---------- Post added at 18:05 ---------- Previous post was at 18:02 ----------

Ами те тоците какво има да им объркаш при положение че са букси и повечето са направени за определеното им място(поне така мисля незнам)
                Alfa 145 2.0 16V TS

Comment

Ама нали сте присадили всичко от новия мотор, EKU и т.н.?
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

да!двигател,скорости,еку,полуоски вси4ко
                    Alfa 145 2.0 16V TS

Comment

значи стария мотор си имаше за излишно гориво а новия няма (щом е с пластмасов капак) новия е с пластмасов колектор за дюзите и има само 1 вход а стария е с алуминиев и си има и вход и изход, с троиник не става щото тогава няма налягане за дюзите (всичко се връща обратно в резервоара) обаче идея си нямам кое регулира дебит и налягане на новите мотори . ЗНАЕЩИТЕ ДА КАЖАТ
                      146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                      145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

точно това се полу4и!Да видим какво ще кажат другите?!
                        Alfa 145 2.0 16V TS

Comment

зна4и като говорих с майстора той ми каза че моят двг е имал маркуч за връщане на горивото а новия няма и затова помпата ми прави много налягане защото е за 2.0 куб и затова дави а тази за 1.4 е по-слаба и нямало да има проблем!Има ли някой който да даде мнение по този въпрос
                          Alfa 145 2.0 16V TS

Comment

Аз искам да питам само .. защо мина от 2.0 на 1.4 като съм сигурен ,че повечето колеги биха направят точно обратното или поне аз !
                            sigpic
                            BMW e39 525tds PA4492BH
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
                            Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

Сложил ли си оригиналната кутия с въздушния филтър?
                              И това с горивото няма как да стане без другата помпа според мен Неможе ли да си върнеш рейката от 2.0-ката с регулатора и да си псунеш обратното гориво като хората...
                              Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Working...
                              X